butter prawn sytle yg ku suka, ku cuma letak cili api ngan daun kari je. cili api tu ku potong bebanyak...makan dgn nasi panas2 fuyooooooooooooo
cara ku wat butter prawn :
ku goreng udang dgn minyak byk, udang tu ku dah taruk garam skit, lada itam or putih skit, tpg kentang dan jagung skit. pastu kuali lain ku panaskan butter, then tumis daun kari dan cili api goreng jap. pastu masuk telur merah yg telah disebatikan dgn susu cair. kacau pelan2 dan bior agak garing then baru masuk udang...
sambal telur yg tak hancur muahahaha...ni saja pun sedap ngan nasi panas2.
sambal bilis...ni memang faveret. ku boleh makan ni 3 ari berturut2 tau. sanggup makan nasi lebih dari 2 kali tau kerna penangan sambal bilis. sebab tu tak leh wat sambal bilis selalu. nanti badan cam belon nak meletup.
kesimpulannya ku punya lauk faveret seme yg tak sihat dan menggemukkan. hi colestrol lagik hahahaha...suka makanan yg bergoreng, berminyak esp sambal2.
sambal bilis...ni memang faveret. ku boleh makan ni 3 ari berturut2 tau. sanggup makan nasi lebih dari 2 kali tau kerna penangan sambal bilis. sebab tu tak leh wat sambal bilis selalu. nanti badan cam belon nak meletup.
kesimpulannya ku punya lauk faveret seme yg tak sihat dan menggemukkan. hi colestrol lagik hahahaha...suka makanan yg bergoreng, berminyak esp sambal2.
wooo...nih gak menu yg mmg kena ngan anak tekak kite...akak nak pi tumpang mkn nasi kat sane ahh...
ReplyDeletesambal juga memang lok fabret ku... mmg sah2 abih 2,3 pinggan. pastu musti ulang dan ulang dan ulang lagi sampai abih. menjilat jariii!!!! tk kira la sambal pa.. bilis ka, udang ka, sotong ka, ikan ka.. janji samballl!!!!
ReplyDelete