PENGUMUMAN

ZANAZ HOME BIZ is now located at JALAN LAHAT, GEORGETOWN, PENANG. layari http://zanaz70.blogspot.com/


Wednesday, July 28, 2010

my new kitchen member hahaha. cam kat restaurant rancangan masak2 kat channel astro tu plak. syairah kata cam salah tempat je benda ni kat dapur ku hahaha. nak wat camna...dah ini yg my hubby berkenan kan. ku terima aja...
my initial plan nak beli xtra oven. coz last year bakar kukis ku pakai 2 oven. satu ku punya satu lagi my niece punya. dah tgk professional oven brand soner ada 4 level kat kedai. balik cite kat hubby and ask for a loan from him. few days after that, when i brought up the issue again, he suggested that we buy a new cooker instead only an oven. mula2 ku disagree. then after some discussion and mutual agreement on certain thing...i finally agreed with his suggestion. mula nak amik elba profession cooker...pastu tak ada stok so we go for Rubine uno freestanding cooker. the price..jgn cite le...le dpt 2 biji oven soner yg 4 level tu ....memang kopak le... hopefully, ianya berfungsi dgn baik kan...janji kukis seme siap dibakar hahaha.

3 comments:

  1. salam pn zana.. maaf saya nak tanya beli katner ek, free standing cooker ni.. saya sgt suka dapur jenis ni utk rumah baru kami nanti, dan berapa harga dia ek? susah tul nak cari free standing cooker ni kat mana2 website.. kalau nak keluar survey, alamat kena tunggu hari minggulah gamaknya.. tima kasih ek, pn zana..

    ReplyDelete
  2. salam pn.zana... saya b'kenan sgt2 dgn cooker tu..dah gi survey kat kedai tadi..ok tak cooker tu...mcmana dia punye api & oven..hrp pn.zana blh bagi info ye..tq...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak tau nak info..setakat masak ari2 tu mcm dapur lain gak le tak ada le beza kat mana pun. kalau u baker plak..i pun tak byk boleh bantu pasak utk buat kek i tak guna pun oven tu. i just guna bila bulan posa buat cookies je. tu pun i guna dua deck saja tapi kena rajin tukar tray kukis ke atas, ke kiri, ke kanan kalau nak masak serata. kalau bakar cupcake bebanyak pun i just guna satu deck je pasal malas nak ubah2 tray. wpun dia ada 3 -4 deck. kalau tak ubah pasti ada yg terlebih hangus or tak masak. utk commercial rasanya baik beli yg commercial terus. yg ni bukan commercial tapi just kegunaan harian je.

      Delete